torsdag 19 juni 2014

Kladdkaka


Mina kollegor har höjt denna kladdkaka till skyarna. En kollega är helt beroende och intar den som dagligt kosttillskott =) Tänkte att det nu till helgen var ett ypperligt tillfälle att baka något nytt. Jag bytte dock ut smöret till kokosfett för hade inget smör hemma.

Smeten smakade ljuvligt men provsmak av själva kladdkakan får vänta till imorgon.

Kladdkaka

3 ägg
Ca 80 gram kokosfett
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
Ca 20 st dadlar
Himalayasalt

Grädda i 175 grader, 10-15 min.

Vispa äggen med en gaffel. Blanda i alla torra ingredienser samt det smälta kokosfettet. När smeten är slät blandar du i dadlarna och stavmixar, till en krämig chokladsmet. Smöra en form och häll i smeten. Servera med glass/grädde och toppa med färska bär.

Inga kommentarer: