onsdag 18 juni 2014

Nougatpraliner

Klockan är mitt i natten och jag kan inte sova. Så varför inte börja blogga igen. En matblogg denna gång. Vi testar. Älskar mat och älskar att experimentera med nya recept. Så här kommer ett första recept. På mitt nyaste beroende. Nougatpraliner.

NougatPraliner

1dl cashewnötsmör
0,75 dl kokosolja
0,5 dl kakao
1 msk honung (eller agavesirap eller kokossocker)
0,5 tsk vaniljpulver
En nypa himalayasalt

Valfri mängd hackade valnötter

Smält kokosoljan och blanda alla ingredienser utom valnötterna i en matberedare eller mixer. När smeten är slät blandar du i de hackade valnötterna. Häll upp chokladen i pralinformar. Knäckformar går också bra. Ställ i frysen. Obs! Pralinerna smälter snabbt i rumstemperatur så förvara kallt tills de ska avnjutas.  


 



Inga kommentarer: